April 4, 2020

March 31, 2020

March 30, 2020

October 19, 2019

July 19, 2019

Please reload

Entradas recientes

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas destacadas

Juguem!

 Estimades famílies,

 

 

Són dies ben estranys per tots plegats però tot passa i tornaran amb més força les ganes de sortir, moure’s i jugar. Els psicòlegs del desenvolupament diuen és que en els moments de privació on podem valorar el que està absent. Espero que tot això ens ajudi en aquest sentit.

 

En aquesta entrada del blog, que farem per aquest període de confinament, m’agradaria parlar-vos del joc i oferir-vos algunes idees que espero que us siguin útils.

 

El joc espontani és patrimoni universal dels infants i és una peça clau en el desenvolupament d’aquests. Tots els mamífers necessiten jugar per a madurar i créixer, per a preparar-se per la vida i descobrir els paràmetres que la configuren (Paankseep, 2010). Pels nens i nenes és un llenguatge primordial i aquí és on posen en joc tot allò que estan aprenent en el seu moment evolutiu i emocional.

 

Com ja sabeu, la teràpia psicomotriu es basa en l’acompanyament d’aquestes fases del joc que l’infant porta a la sala; cadascú ho fa de manera genuïna. Trobem jocs que els asseguren profundament davant l’angoixa, el joc de simbòlic en el que apareixen els temes que afecten a l’infant per a ser elaborats emocionalment o bé els jocs de rol que els preparen per la vida social, entre d’altres.

 

 

 

Aquests dies en que les sessions de psicomotricitat queden anul·lades us vull proposar algunes idees per a contenir i poder possibilitar el joc espontani a casa. Cada dia us farem una nova publicació! Fins demà!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Síguenos

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Buscar por tags
Please reload

Archivo